Sociale werkplaats 2.0.

Ik loop al een tijd met dit idee rond. Ik ga het hier gewoon plaatsen en schiet er maar op zou ik zeggen.

Concept: 

 • Green screen studio waar we internet tv op kunnen nemen.
 • Serverruimte: Diverse servers voor het opzetten van diverse nodes. (minen van coins ondersteunen van diverse crypto projecten.) Hier kunnen mensen ook veel leren over dit nieuwe fenomeen.
 • 3D printers
 • Afgesloten ruimte zonder klokken speciaal ingericht voor programmeren en mensen die een rustige omgeving appreciëren.
 • Een grote kantoortuin voor alle creatieve werkplekken die juist wel kunnen functioneren in een drukke hectische omgeving. 
 • Een plek met een podium voor optredens en evenementen. 
 • DJ Radio booth van waaruit 24 uur per dag uitzendingen worden verstuurd, life of niet. 
 • DJ Booth. Hier staat gewoon DJ  gear en hangen camera’s. Hier kunnen we dj sets live streamen. 
 • Ruimtes waar mensen gesprekken kunnen hebben. In deze kamer ook camera’s zodat als nodig is dit ook als podcast ruimte gebruikt kan worden.  
 • Ruimte met game computers en camera’s. Een soort cabines met greenscreen achter stoel. Ingebouwde camera’s. 
 • En een ruimte waar gewoon computers staan in rijtjes. Een soort callcenter van waaruit we ook onderzoek kunnen doen of telemarketing.  De peeskamer noemen we dat. 

 

Dit noemen we even de backoffice samen met de productie.  Achter de schermen. Achter de schermen komen ook alle ondersteunende mensen te zitten. Zoals psychologen en maatschappelijk werkers maar ook andere ondersteunende functies zoals administratie en alle andere serieuze taken. 

Dan zou je simultaan een soort winkel gecombineerd met horeca kunnen doen. Wat weer allemaal werkplekken oplevert en mogelijkheden biedt. En een fysieke vendor voor allerlei spullen die we gaan maken. Dan kun je denken aan T-shirts, diverse prints, uiteraard kunst en wat je maar kunt bedenken. Ook heerlijke gerechten serveren uit alle gedeelte van de wereld. Interactief maken met het internet. En als het weer kan leuke feestjes geven met goede dj’s van uit de hele wereld. Gecombineerd virtueel en fysiek. Ik zie het voor me als een plek waar je als content maker allerlei leuke dingen hebt voor het maken van leuke foto’s en filmpjes. Virtual reality.

We gaan nu een tijd in waar virtueel steeds meer gecombineerd gaat worden met de fysieke realiteit. Met de tools die we hier dan hebben kunnen wij grote virtuele evenementen gaan faciliteren. Dan kun je denken aan concerten, dance parties, congressen, workshops etc. etc.

De markt voor virtuele objecten in cyberspace gaat in de toekomst veel groter worden. Ik kan me nog goed herinneren dat een collega mij een uur heeft zitten uitlachen dat ik 350 euro voor een virtuele kruisboog had betaald in 2014. Iedereen die met internet is opgegroeid ziet het geheel anders.     

Belangrijk aspect is dat al deze business die we gaan creëren en dat gaan we. Want we zitten overal in met onze producten en diensten en zijn helemaal mee in de tijd. Lopen zelfs voor. Maar we zijn er niet van afhankelijk. Want onze core blijft een zinvolle invulling zijn van diverse mensen hun leven. En dan denk ik dat we met een paar gesjeesde brilliant minds uiteindelijk helemaal zonder financiering onszelf kunnen bekostigen. 

Wie kunnen hier komen om te werken / stage / dagverblijf?

Iedereen.

Maar key is een mix van alle soorten en smaken zodat het stigma “Ik moet normaal blijven doen” vervalt waardoor de mensen kunnen presteren in hun eigen flow zonder druk van boven. Druk van boven moet weg.  

Een plek waar het niet gek is dat iemand eens in de tijd even een paar maanden weg is omdat het even allemaal niet kan. Een plek waar altijd iemand is die met een open blik naar jouw ideeën en dromen luistert en niet meteen met de ”zogenaamde realiteit” aan komt zetten. Ieder zo zijn eigen realiteit. Dat is zo een beetje de realiteit. Welke realiteit? 

Een grote creatieve hub waar techniek en creatie samenkomen.

Dit zijn ongefilterde hersenspinsels. Maar ik weet zeker dat hier draagvlak voor is. Ik ben op zoek naar mensen die samen met mij dit avontuur aan willen gaan.

Share This