Hive

Hive. Eerst was het Steem. Mijn eerste blogpost op Steem was op 3 Januari 2018. Hoe kwam ik erop. Grappig maar een filmpje op youtube over een token die de porno industrie ging gebruiken. Smart media tokens. Klonk allemaal goed in mijn oren en dacht dat kan het wel eens helemaal gaan worden. Gelijk heb ik een account aangemaakt. Wat gelijk een steem wallet was. En zo begon mijn reis into blockchain.

Waarom nu?

We zien steeds meer censuur door de big tech bedrijven. Of je Donald Trump nu waardeloos vind of niet hem bannen van alle social media is niet de manier. Nu is het Trump straks ben jij het. Hive biedt een blog platform dat gedecentraliseerd is en alles wat je post op de blockchain staat. En dat houd in dat het niet meer te verwijderen is. Je eigen verantwoordelijkheid wordt weer belangrijk. Door Middel van de techniek van de huidige tijd zijn we die eigen verantwoordelijkheid een beetje kwijt geraakt. Het allermooiste is dat het landen overstijgt en je in een ecosysteem komt dat wereldwijd is zonder beperkingen kun je nu zaken doen met mensen over de hele wereld. Hoe mooi is dat.

Wat kan je allemaal doen?

Vrij goedkoop kan je je eigen community opzetten inclusief je eigen token. Omdat de transaction fees er niet zijn zijn de mogelijkheden voor allerlei use cases groot. NFTs maken en kopen. Spelletjes spelen waarmee je crypto kan verdienen.

Gewoon beginnen!

Ik wil iedereen aanraden om ermee te beginnen, Om een feeling te krijgen met blockchain. Je hoeft er helemaal geen geld in te stoppen en je kan iets opbouwen from scratch. Maar als je eenmaal in zo een ecosysteem zit en je hier wat aan het doen bent zoals bijvoorbeeld een spelletje. Dan wil je zelf gewoon geld erin steken want je krijgt zo je digitale behoeftes zullen we maar zeggen.

Hive account/wallet

Om deze reis te beginnen heb je een hive account/wallet nodig. Als je dat via onderstaande link doet dan gaat dat vrij soepel. Plus ik krijg een referral erbij

https://peakd.com/register?ref=pacolimited

Belangrijk is dat je de gegevens die je krijgt aan het begin goed bewaard! Je kan hier niet een helpdesk bellen die alles voor je regelt. Dus sla dat pdf bestand op en noteer je master password!

Keychain

Om niet elke keer je wachtwoord/sleutels in te hoeven vullen als je een actie uitvoert op de een van de vele DAPPS die op hive draaien is hive keychain. Hier importeer je je sleutels in en dan hoef je nog maar een keer per sessie een password in te vullen.

https://chrome.google.com/webstore/detail/hive-keychain/jcacnejopjdphbnjgfaaobbfafkihpep?hl=en

https://peakd.com is een van de meest gebruikte sites voor het bloggen op hive. Dus als je van bloggen houd dan is dit de place to be! Maar ook om te lezen uiteraard. Er staan een hoop goede artikelen op.

NFTshowroom

Ik neem aan dat als je dit leest je enigszins geïnteresseerd bent in digitale kunst Dan is dit een aanrader voor jou! Misschien om jouw digitale creaties te gaan verkopen of om een collectie op te bouwen en zo ook kunstenaars over de gehele wereld kunt steunen. En vergeet niet dat 1 euro hier ergens anders zomaar 10 euro waard kan zijn.

https://nftshowroom.com/?r=pacolimited

Zie je op Hive!

Ik kan niemand dwingen uiteraard maar ik zou het leuk vinden om je op hive tegen te komen. Als je vragen hebt kan je me altijd benaderen via een van de vele kanalen.

Share This